Lansohet platforma me të dhënat e rreth 170 mijë bizneseve

21 September, 2017

Published by Insajderi

Open Data Kosovo sot lansoi platformën Bizeneset e Hapura (http://biznesetehapura.com/). Kjo platformë përmban të dhëna prej rreth 170,000 bizneseve në Kosovë, duke përdorur të dhëna të gjeneruara nga webfaqja e ARBK-së.

Këto të dhëna janë gjeneruar nga informatat ekzistuese në Agjencinë për Regjistrimin e Bizneseve në Kosovë (ARBK) duke përdorur Web Scraping, teknikë kjo që lejon nxjerrjen automatike dhe në tërësi të të dhënave nga një faqet e internetit.

Open Article