COVID-19

Hulumtoni të dhënat e përditësuara rreth përhapjes së coronavirusit (COVID-19) në Kosovë dhe botë.

Grafet dhe Statistikat - Kosovë

Grafet dhe Statistikat janë përditësuar më .

Të dhënat e paraqitura në grafe dhe statistika janë të dhëna zyrtare nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës në bashkëpunim me Gazeten Shneta

COVID-19 në Kosovë

Të dhëna të përgjithshme

Shkon në 9.492 numri i të infektuarve me koronavirus në Kosovë me 284 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Simptomat më të zakonshme të COVID-19 janë ethet, lodhja dhe kollë e thatë. Disa pacientë mund të kenë dhimbje dhe vuajtje, zënie të hundës, rrjedhje në hundë, dhimbje të fytit ose diarre. Këto simptoma janë zakonisht të lehta dhe fillojnë gradualisht. Disa njerëz infektohen por nuk shfaqin ndonjë simptomë dhe nuk ndjehen keq. Shumica e njerëzve (rreth 80%) shërohen nga sëmundja pa pasur nevojë për trajtim të veçantë. Rreth 1 nga çdo 6 persona që marrin COVID-19 sëmuren rëndë dhe kanë vështirësi në frymëmarrje.

Te Infektuar

Të infektuar momentalisht në Kosovë janë 9.492 persona, 5.346 të shëruar dhe 284 të vdekur.

Karantinë

Komunat më të prekura nga COVID-19 nga numri i të infektuarve, janë:

Prishtine(3094), Ferizaj(609), Vushtrri(567).

 

Lajmërohuni

Lajmërohuni në numrin 038 200 80 800 në qoftë se keni ndonjë nga simptomat e lartpërmendura.

Masat për parandalim

1.Pastroni rregullisht dhe tërësisht duart tuaja me një larës të bazuar në alkool ose lani ato me sapun dhe ujë.
2.Mbani së paku 1 metër distancë ndërmjet jush dhe personat që kolliten apo teshtijnë.
3.Shmangni prekjen e hundës, syve dhe gojës.

Mitet dhe Faktet

#RriNshpi #RriSigurtë

Financed by: